Start > Startsida

 

Språk

Vårdat, enkelt och begripligt skriftspråk tillsammans med ett bra skriftligt bemötande — självklart för dig som vill nå fram med ditt budskap!


Så klart att du vill att din organisation ska kommunicera på ett effektivt sätt med kunderna. Ett viktigt redskap i det arbetet är att alla texter är väl strukturerade och skrivna så att mottagarna förstår dem, samtidigt som de får ett bra bemötande. Då får du också nöjda kunder med förtroende för din verksamhet.

Jag är examinerad språkrådgivare och textvårdare från Linnéuniversitetet i Växjö. Min specialitet är offentliga myndighetstexter, men jag hjälper lika gärna till med företagstexter. Inget uppdrag är för litet eller för stort. Läs mer om mina tjänster i de olika menyerna där du också hittar information om mig under Om Z-text.

Välkommen att kontakta mig!

Nyheter

2018 års nyordslista
Språkrådet har publicerat nyordslistan som består av 33 nya ord. En del blir förmodligen dagsländor medan andra är här för att stanna. Läs vad som menas med nyord och kolla listan på Språkrådets webbplats.

Språkrådsdagen 2019
Boka in den 26 april i kalendern. Då kan du lyssna på inspirerande språkföreläsningar och få veta vem som får årets Klarspråkskristallen. Sista nomineringsdag är den 4 februari. Läs mer på Språkrådets webbplats och Klarspråkskristallen.

Aktuellt

Ny ordtjänst
Sök i tre ordböcker på en gång. Länk till Svenska Akademiens webbplats.

Ny rapport om klarspråksarbete i yrkeslivet av Andreas Nord, docent i nordiska språk. Läs rapporten på Språkrådets webbplats "Klarspråksarbete och yrkeslivsskrivande – en forskningsöversikt".

Z-text
Barbro Zetterberg
Valtorp Junkergården 8
521 96 Falköping
Telefon: 070-590 85 57, 0515-31283
E-post:  barbro@z-text.se 
Webb: www.z-text.se
Har FA-skatt

admin »