Start > Startsida

 

Språk

Vårdat, enkelt och begripligt skriftspråk tillsammans med ett bra skriftligt bemötande — självklart för dig som vill nå fram med ditt budskap!


Så klart att du vill att din organisation ska kommunicera på ett effektivt sätt med kunderna. Ett viktigt redskap i det arbetet är att alla texter är väl strukturerade och skrivna så att mottagarna förstår dem, samtidigt som de får ett bra bemötande. Då får du också nöjda kunder med förtroende för din verksamhet.

Jag är examinerad språkrådgivare och textvårdare från Linnéuniversitetet i Växjö. Min specialitet är offentliga myndighetstexter, men jag hjälper lika gärna till med företagstexter. Inget uppdrag är för litet eller för stort. Läs mer om mina tjänster i de olika menyerna där du också hittar information om mig under Om Z-text.

Välkommen att kontakta mig!

Nyheter

Nytt nummer av Klarspråk från Språkrådet
Temat för årets första nummer, som finns på myndighetens webbplats, är "Visst hör klarspråk och fackspråk ihop?"


Språkrådsdagen den 5 maj 2021 – helt digital
Språkrådsdagen har temat "fint och fult – attityder till språk". Läs mer om Språkrådsdagen 2021 på Språkrådets webbplats.

Aktuellt

Följ Z-text på Linkedin med råd om klarspråk eller annat intressant om svenska språket.

Läs rapporten om klarspråksarbete i yrkeslivet av Andreas Nord, docent i nordiska språk. Rapporten finns på Språkrådets webbplats "Klarspråksarbete och yrkeslivsskrivande – en forskningsöversikt".

Z-text
Barbro Zetterberg
Valtorp Junkergården 8
521 96 Falköping
Telefon: 070-590 85 57, 0515-31283
E-post:  barbro@z-text.se 
Webb: www.z-text.se
Har FA-skatt

admin »